IPL

De behandeling

Eindelijk een echte oplossing voor een voortdurend probleem.

IPL Flits is vandaag de dag bewezen om duurzaam af re rekenen met overbeharing.Het is wetenschappelijk aan getoond dat met IPL Flitsen ongewenste haren op een efficiënte, veilige en comfortabele manier kan worden verwijderd De behandeling is vrijwel pijnloos. Je kunt het vergelijken met een klein elastiekje dat tegen je aan schiet. Alle lichaamsdelen kunnen worden behandeld.

Hoeveel behandelingen?

De groeicyclus van het haar bestaat uit drie fases:

  • Groeifase(de anagene fase)
  • Regressieve fase(de catagene/overgangsfase)
  • De rustfase(de telogene fase)

De IPL Flitsen zijn het meest actief op de haren welke in de groeifase zitten. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zitten zijn er meerdere behandelingen. Een nieuwe behandeling kan pas plaatsvinden wanneer de haar de groeifase heeft bereikt. Tussen de behandelingen wordt een tussenpoos van 4 tot 8 weken aangehouden. Gemiddeld zijn er 10 behandelingen nodig voor een goed eindresultaat.Hoe werkt IPL?

De behandel kop van het IPL Flits apparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De IPL flits, welke maar een fractie van een seconde duurt, richt zich op het pigment onder aan de haar. Per puls worden er meerdere haartjes in een gebied van een aantal vierkante centimeters bereikt. De hoge energiepuls en de daarbij vrijkomende warmte wordt door het haartje opgenomen en vernietigd onderhuids het haarzakje van waaruit de haar groeit Zo wordt de haar en het haarzakje volledig vernietigd. Doordat een IPL flits maar heel kort duurt, is de behandeling vrijwel pijnloos Omdat het pigment in het haar de energie moet kunnen opnemen is de behandeling van zeer licht haar (blond, grijs etc.)moeilijk en soms onmogelijk. Met de ECO-LITE kunnen bijna alle huidtypes, van zeer licht tot donker, zonder problemen worden behandeld.


Voorbereiding en nazorg

Vooraf aan de behandeling mag u de haren niet meer bleken of blonderen, harsen, epileren. Gebruik van ontharingscrème wordt alsmede afgeraden. Scheren is geen probleem.

ZO REKENT U SNEL, EFFECTIEF EN DUURZAAM AF MET ONGEWENSTE HAARGROEI.