Laser behandelingen schimmelnagel

Laserbehandeling van schimmelnagels

Veel mensen hebben last van schimmelnagels die vaak als cosmetisch storend worden ervaren. Schimmelnagels worden veroorzaakt door schimmels die de nagel of huid binnendringen, en kunnen onder andere worden behandeld met tabletten. Deze behandeling is echter langdurig en geeft mogelijk bijwerkingen. Onze Nd:YAG laser, is een goed alternatief zonder deze bijwerkingen.

Voor wie is deze behandeling bedoeld?

De behandeling is bedoeld voor iedereen die last heeft van schimmelnagels. Schimmelnagels zijn te herkennen aan de volgende symptomen:

 In het beginstadium is de nagelrand geel, bruin of groen van kleur en/of zitten er kleine vlekjes op de nagel. Als de nagel niet wordt behandeld, verkleurt hij geelwit tot geelbruin; De nagel is dik en brokkelig van structuur; De nagel kan in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk loslaten.

Wat houdt de behandeling in?

Werking 

Het behandelen van schimmelnagels met onze laser is het beste alternatief als u geen tabletten wilt gebruiken. Tijdens de behandeling verhit de laser de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Het laserlicht vernietigt de schimmels onder de nagel, het nagelbed en de omliggende huid. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel.

Normale verschijnselen

De behandeling kan een heet en branderig gevoel veroorzaken. Ook kan het zijn dat er een donkere verkleuring onder de nagelplaat verschijnt. Dit verdwijnt binnen enkele weken.

Hoe lang duurt de behandeling?

Een behandeling duurt maximaal enkele minuten per nagel.

Er zijn meerdere behandelingen nodig

De hoeveelheid is afhankelijk van hoelang u de schimmelinfectie heeft

Tussen de behandelingen door zal een tijdsduur van vier weken zitten.

Wat voor voorzorgsmaatregelen moet u treffen?

Voor de behandeling is het belangrijk dat u zorgt dat uw voeten schoon zijn, uw nagels kort geknipt zijn, nagels dun gevijld en u geen nagellak, medische zalf of andere zalf op uw nagels heeft. Daarnaast adviseren wij om naar uw afspraak schone sokken mee te nemen.