Permanente Make-up

Permanente Make-up

Bij een geboekte afspraak, sturen wij u documenten toe. Met toelichting die belang hebben op de afspraak, lees deze documenten goed door!

Eyeliner

Om de ogen te accentueren kan u gaan van subtiele stipjes tussen de wimpers tot een heuse eyeliner. De bedoeling is je ooglijn zo mooi mogelijk te laten uitkomen en de ogen te laten spreken. Meestal krijg je het mooiste resultaat als je zowel boven als onder het oog een lijntje aanbrengt. Het benadrukt de wimperlijn en verfraait zowel de kleur als de vorm van de ogen. 

Er kan gekozen worden voor neutrale kleuren zoals zwart en bruin maar ook kleuren aangepast aan de Iris zijn mogelijk. Een zwarte eyeliner is niet voor iedereen mooi.

Vaak kan men met een kleur die meer in overeenstemming is van de huid of de iris een mooier resultaat verkrijgen zodat het de ogen zijn die opvallen en niet de make-up.

Ogen die te klein of te groot zijn kunnen terug in verhouding van de gelaatsvorm worden gebracht. Door bv de eyeliner iets breder of verder te laten uitlopen aan de buitenste ooghoek kan men de ogen optisch vergroten.Een eyeliner onderaan die niet helemaal doorloopt naar de binnenste ooghoek geeft vaak een oog liftend effect en voorkomt dat de ogen worden verkleind. 

Dubbele eyeliner.

Als u niet zo' n strakke lijn wil kan u kiezen om boven uw eyeliner nog een kleurtje te laten aanbrengen in een andere kleur, het geeft uw ogen vaak extra uitstraling en een zacht uitgeschaduwd effect.

Door middel van een wit lijntje boven of onder de eyeliner aan te brengen kan men diepliggende ogen optisch vergroten of meer naar voor brengen.

Kajal.

Ook voor het lijntje onder de ogen kan u gaan van zeer subtiel tot meer uitgesproken, dezelfde kleur als de eyeliner, de iris van de ogen of een dubbele kleur voor uitgeschaduwd effect of smudgy eyeliner.

Men kan echter nooit de kajal-lijn verbinden met de eyeliner, bovenaan en ook naar het puntje naast de neus is men beperkt tot het einde van de wimperlijn. Zowel aan de binnen- als buitenhoek van het oog zit namelijk een kliertje, en afgezien van het feit dat men dit beter niet beschadigd, kan het u een afschuwelijk lelijke vlek bezorgen wanneer het pigment erin loopt. 

Ook de waterlijn, het witte randje boven de onderste wimperrand wordt niet gepigmenteerd. Het betreft hier zeer delicaat weefsel met een functie die naar mijn mening niet beschadigd mag worden.
Wenkbrauwen

Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd, zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen worden gecamoufleerd.

Heeft u vroeger te veel geëpileerd of zijn uw haartjes te licht, met permanente make-up wordt uw gezicht weer compleet.

Wenkbrauwen opvullen

Heeft u van nature wel wenkbrauwen, maar zijn ze te dun of moet de vorm van de wenkbrauwen wat gecorrigeerd worden, dan kan een opvulling met haartjestechniek een aanzienlijke verbetering brengen, zodat men zelfs van dichtbij vaak moeilijk het verschil kan waarnemen.Dit kan gaan van een lichte tot een volledige opvulling van de wenkbrauw.

Wenkbrauwen Schaduwlijn

Tenzij op uitdrukkelijke vraag wordt voor tatoeage van wenkbrauwen bijna nooit een strakke lijn gebruikt voor het vormen van niet of nauwelijks bestaande wenkbrauwen. Met een speciale techniek wordt een schaduweffect gecreëerd waardoor een natuurlijke wenkbrauw ontstaat. De wenkbrauw vormt het kader van het gezicht en zorgt voor expressie, ze mag echter niet alle aandacht opeisen.

Er wordt rekening gehouden met de natuurlijke mimiek van het gezicht en uw kleurtype. Men kan op deze manier ook ontbrekende stukjes wenkbrauw of littekens in de wenkbrauwen opvullen. Hairstrokes wordt ook wel een haartjestechniek genoemd. Dit is de meest natuurlijke techniek om haartjes in de wenkbrauwen te vormen, er worden als het ware haartjes gepigmenteerd. Bijzonder geschikt voor mensen met Alopecia Areata, wanneer men totaal geen wenkbrauwen heeft. Haartjes techniek wordt ook gebruikt om stukjes in de wenkbrauwen bij te vullen. 

Er kan gewerkt worden met 1 enkele kleur of twee kleuren voor nog meer dimensie.

Spijtig genoeg kan bij bepaalde huidtypes deze techniek niet uitgevoerd worden.

Ik zal u vooraf dan ook zo goed mogelijk proberen te informeren.Lipliner of lipcontour.

Voor een mooie lippencontour bestaan met permanente make-up verschillende mogelijkheden. Een natuurlijke kleur in de kleur van de lippen of een tintje donkerder, zorgt ervoor dat de vorm van de lippen weer duidelijk afgelijnd is en kan eventuele ongelijkheden camoufleren zonder dat u er steeds opgemaakt uitziet. Een meer uitgesproken kleur laat de lippen dan weer wat meer opvallen. Weliswaar beperkt kan men op deze manier een voller of juist een minder vol effect creëren. Men dient er rekening mee te houden dat hoe donkerder de kleur is hoe meer je ook een verkeerde lipvorm benadrukt. Met een permanente lipliner kan je wel wat corrigeren, maar er zijn beperkingen. Een sterke asymmetrische lip valt meer op met een permanent liplijntje in een donkere kleur dan met een lichte kleur. Er kan gekozen worden voor een fijn lijntje of een bredere lijn. Ook een lippenlijn naar binnen toe uitgeschaduwd behoort tot de mogelijkheden. Het maakt de lijn minder strak en uw lippen krijgen een ronder aanzien.

Full lips

Bij full lips worden de lippen volledig ingekleurd, met de bedoeling mooie volle lippen te creëren. Door een zachte kleur op de lippen te plaatsen worden de lippen op een natuurlijke manier duidelijker zichtbaar en de mond lijkt groter. Full lips is ook geschikt voor mensen met een afwijking van de lipvorm Men kan de lippen corrigeren en terug meer symmetrisch maken.

Waar moet ik op letten vooraleer ik kom voor een permanente make-up behandeling?

Drink minstens 24 en liefst 48 u voor de behandeling geen alcohol, dit kan de gevoeligheid en doorbloeding van de huid enorm verhogen ( ook al was het maar 1 glaasje ) waardoor de behandeling een stuk onaangenamer word en het pigment door de bloeding minder goed pakt. Probeer de dag van de behandeling ook het drinken van koffie te beperken of liefst te vermijden, koffie werkt oppeppend en kan de werking van verdovende middelen verminderen. Drink een uurtje voor de behandeling een glas appelsap, hierdoor wordt het bloed iets dikker, minder doorbloeding zorgt voor minder gevoeligheid en betere opname van het pigment. Neem minstens 24 en liefst 48 uur voor de behandeling geen aspirine. Andere pijnstillers die geen aspirine bevatten zoals perdolan, dafalgan, paracetamol, ed... zijn geen probleem . Kom het liefst opgemaakt zoals u gewoonlijk doet, het helpt bij het inschatten van uw persoonlijkheid en wensen. Uiteraard is het geen verplichting. U mag ook eventuele potloden of lipsticks meenemen die u vaak gebruikt. Probeer u zoveel mogelijk te ontspannen, stress bevordert de aanmaak van adrenaline en maakt de behandeling er niet aangenamer op.